Ja liktenis jums dod citronus, tad, protams, varat mēģināt pagatavot no tiem limonādi.
Tomēr, ja jums nav limonādes un liktenis pasniedz papildus 2 kg, jums nevajadzētu uztraukties. Tā vietā varat iepazīties ar šo neticami garšīgo citronu kūku, kas, lai arī sastāvā nav nekā neparasta, piedāvā pārsteidzoši lielisku rezultātu.
Sastāvdaļas var šķist vienkāršas un triviālas – tieši tā, kā mēs parasti izmantotu ikdienas ēdiena gatavošanā. Bet, kad jūs ieliksiet kūku cepeškrāsnī un pēc tam to nogaršojat, jūs sapratīsiet, kādēļ šī kūka ir tik īpaša.
Kūkas aromāts ir atsvaidzinošs, bet garša ir izcila – tāda, ka pēc pusdienām no lielās kūkas nebija palicis pilnīgi nekas. Visi, kas to nogaršoja, to novērtēja ar lielu prieku, un kūkas gabaliņi pazuda ātrāk, nekā biju iedomājies.
Es ļoti iesaku jums izmēģināt šo citronu kūku. Tā ir vienkārša, bet ļoti garšīga, un tā noteikti piepildīs jūsu māju ar patīkamu citronu aromātu un prieku.
Sastāvdaļas 11*30 cm veidnei :
sviests 150 grami cukurs 200 grami biezpiens 9-12% 150 grami olas 3 gab. citronu 1 gab cepamais pulveris 1 tējk soda 1/4 tējk. milti 300 grami
Ēdienu gatavošanas recepte :
Biezpienu izberžam caur sietu.
Saputo sviestu un cukuru līdz krēmīgai konsistencei.
Pievieno biezpienu un vēlreiz sakuļ.
Pa vienai pievienojiet olas, rūpīgi sakult pēc katras pievienošanas, lai tās pilnībā iekļautos mīklā un iegūtu viendabīgu tekstūru. Pēc tam ielieciet citrona sulu (50 ml) un rūpīgi samaisiet, lai sula vienmērīgi izdalītos visā masā. Pievienojiet rīvētu citrona miziņu, kas piešķirs papildus aromātu un garšu.
Tad pievienojiet miltus, kas iepriekš izsijāti kopā ar cepamo sodu un cepamo pulveri, lai nodrošinātu vienmērīgu un vienkāršu sajaukšanu bez kunkuļiem. Sajauciet mīklu līdz iegūstat gludu, vienmērīgu masu bez vienlaicīgiem pārpalikumiem. Šī mīkla būs pamats jūsu citronu kūkai, un, kad tā būs cepta, tā nodrošinās izcilu garšu un tekstūru.
Mīklu pārliek ar eļļu ieziestā un ar rīvmaizi pārkaisītā veidnē un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz sausai, apmēram 40-45 minūtes. Izņem no veidnes, atdzesē un pasniedz.